Monday, September 15

Libster Award

Salam.

Terima kasih kepada +Putri Ieja - princesshealthybeautyshoppe sebab nominated saya dalam Libster Award ni. Terharu.. Sobssss.



Mula-mula tu tertanya-tanya jugak apa tu Libster Award?
Dengar Award tu macam gah la jugak kan.
Terasa blogku diiktiraf kalau dapat award ni. Gitu..

Cari-cari maklumat.
Rupanya yela. Macam penghargaan dari blogger kepada bloggers yang lain.
Macam game pun ada sebab kena jawab-jawab soalan bagai.
Tapi jangan risau semua soalan senang je.
pejam mata pun boleh Jawab. Confirm!

Tapi ada syarat untuk Libster Award ni. Cikidaut ;-

1. Membuat entry Libster Award di blog anda.
2. Meletakkan gambar Libster Award di dalam entry anda.
3. Mention nama blogger yang mencalonkan anda dan letakkan link beliau dalam entry anda.
4. Tuliskan peraturan Libster Award dalam entry anda.
5. Menjawab 11 soalan dari blogger yang mencalonkan anda.
6. Memilih 11 blogger lain yang followernya kurang dari 1000
7. Buat 11 soalan untuk ditanya kepada blogger tersebut.
8. Maklumkan kepada blogger tersebut.

Aku pun tak sure kenapa mesti kena 11. Tapi takpe kita anggap je ni sebagai penghargaan dan join untuk suka-suka disamping dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara bloggers. Gitu.

Support la sikit ye dak?

So, Setelah di listed kan untuk meragkul Libster Award ni.
Here we go..
Kena jawab soalan.

1. Apakah status anda? (bekerja, belajar atau suri rumah?) Jika bekerja apakah pekerjaan anda.
- Status saya adalah bekerja dalam agensi kerajaan. How I wish one day jadi suri rumah sepenuh masa sambil menyambung pengajian ke peringkat seterusnya....

2. Sejak bila berblog dan  kenapa anda berminat berblog?
- Blog ni ditubuhkan pada tahun 2009 tak silap. Minat sebab saya suka menulis dan suka bercerita. Baru-baru ni je nak aktif berblog dan menulis dari hati.

3. Apakah hobi anda dan kenapa.
- Act, tak ada specific hobi yang mesti dilakukan waktu senggang. Cuma saya suka lakukan apa yang saya suka. =)

4. Adakah anda peminat novel? Jika ya, siapa penulis kegemaran anda?
- Memang pecinta novel sangat. sangat. sangat. Minat novel dari Alaf 21 dengan KAKI. Asal jalan cerita sedap je. Semua pun pulun.

5. Siapakah idola anda dan kenapa?
- Siapa erk.. Sy suka jadikan sesiapa sahaja yang Berjaya sebagai idola. Yang baik jadikan ikutan dan yang buruk jadikan sempadan. Gitu.

6. Apakah warna kesukaan anda?
- Kuning kot. Tapi tengok keadaan. Asal cantik je saya suka.

7. Apakah kereta impian anda?
- Saya sangat-sangat suka Honda Jazz. Tak tahu kenapa. Tapi memang berimpian nak memilikinya satu hari nanti.. Tunggu~....

8. Apakah cita-cita anda. Kalau ada banyak senaraikan... tercapai atau tidak?
- Cita-cita dulu sebenarnya nak jadi lawyer. Tapi rasanya lawyer buruk pun belum tentu tercapai lagi..miahahaha. Tapi cita-cita nak jadi seorang isteri telah tercapai. =)

9. Apakah hadiah yang paling best/ istimewa yang anda pernah dapat?
- Hadiah? Rasanya ada keluarga kecil yang cukup sempuran. Ada suami, dan puteri-puteri yang membahagiakan.

10. Apakah anda menjalankan perniagaa/ bisness? Jika ya, nyatakan bisness anda dan kenapa?
- Ya. Saya menjalankan perniagaan secara kecilan berkaitan dengan kesihatan dan kecantikan. Saya nak sampaikan kebaikan dan betapa pentingnya penjagaan dalam wanita.
- Kalau ada masalah berkaitan dalaman spt keputihan, senggugut dan sbg boleh hubungi saya. Consultant for free. =)

11. Nyatakan 3 perkara/benda yang disukai dan 3 perkara/ benda yang tak disukai.
- Suka : Makan. Jalan-jalan, Shopping
-Tak suka : Si hipokrit, Tempat yg crowded, Kegelapan

Pffffffffwwwwww.. Ok berpeluh jugak nak jawab soalan ni sebenarnya. Ingat macam senang je.


Nah 11 orang bloggers yang dicalonkan dalam Libster Award!!

1.  cikmanissweet.blogspot.com - Inani Hazwani
2.  notasebelumtidur.blogspot.com - Faridza Mastura
3.  fahirafusdi.blogspot.com - Fahira Fuadi
4.  izzahazryna.blogspot.com - Izzah Azryna Mazlan
5.  meezamaureen.blogspot.com - Maureen Lini
6.  sumaiyyah1.blogspot.com - Sumayyah
7.  mama3farhanah.blogspot.com - Norihan Yusof
8. seronoknyamelukis.blogspot.com - At Tarmizi
9.  eidashazana.blogspot.com - Rozaida Omar
10. asha_hana.blogspot.com - Asha Hana Gonzales
11. fluffypocoyogirl.blogspot.com - Alis Natasha

Ok. Soalannya.........

1. Siapakah anda? Describe secara simple.
2. Benda yang menjadi kesayangan anda?
3. Seseorang yang berada dalam ingatan anda sekarang. Dan kenapa?
4. Perkara paling lucu pernah anda lakukan
5. Kenangan yang tak dapat dilupakan
6. Perkara yang anda ingin lakukan dalam masa terdekat
7. Ada facebook tak? Nak add boleh?
8. Sukan kegemaran?
9. Suka Pantai atau Jeram? Kenapa?
10. Minuman kegemaran?
11. Komen blog saya sikit. Jujur ea..

Haaa..Senang je kan. So. Good luck ye semua yang telah dicalonkan.
Harap dapat habiskan task yang diberi.
Support la sikit. hikhik.

Dah completed task tinggalkan link kat ruangan komen ye.. Senang nak terjah..

Muchass Graciass.

10 comments:

  1. X paham jugak sgt. Tp time kasih ye tlg saye. Sb sy dicalonkan jugak. Tp sy x blh la nak tempek logo tu. Macam mne ye. Ade code x nak paste kt blog sy

    ReplyDelete
  2. alamak tak paham ke..Macam mana ek. Awak buat entry. lepastu jawab soalan blogger yang calonkan awak. dan awak tag atau calonkan 11 orang yang lain dan awak buat 11 soalan untuk ditanyakan pada 11 orang yg awak calonkan.. Paham dak?huhu

    Gambar tu, awak boleh klik. Then klik kanan then klik save picture as. Gitu..

    harap dapat membantu. Good luck ye awak!

    ReplyDelete
  3. saya pun suka Honda Jazz! baru cerita tadi kat blog saya. hehehehe...

    wah, nak jadi lawyer gitu. mesti pandai bercakap ni kan. XP

    saya pun mnat novel. :D tapi saya memilih sikit. huiuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh. sama pulak suka Honda jazz ek.dengan peminat novel ek..haha. takdela pandai bercakap. membebel pandai la kot. heheh

      Delete
  4. Salam singgah. Terima kasih banyak banyak sebab sudi follow saya. Saya dah follow anda semula. : )

    ReplyDelete
  5. waaa... GA ni saya terlepas siapa yang tag hari tu..lepas tu dah nak cari tak jumpa...^__^

    ReplyDelete
  6. good...terima kasih kerana sudi jawab soalan saya sampai berpeluh...hehe..
    moga dapat miliki Honda Jazz suatu hari nanti...

    ReplyDelete
  7. assalam...
    alhamdulillah dah follow sini
    selamat berblogging :)
    Tiada Nama a.k.a mohd billy
    http://akusijebat.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. done follow n lawat sini..

    http://ummiammararif.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Salam...

    Terima kasih sudi tag saya untuk Liebster Award..so inilah jawapannya...cuma soalan 11 xde sebab tak taw nak tulis apa :P

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete

Tenkiu