Friday, June 14

Masalah Rahim Jatuh atau Prolapse Uterus

Prolapse Uterus..
Ape benda tu?? atau lebih dikenali sebagi Rahim Jatuh..Atau kalau orang tua dulu-dulu menggelarkannya sebagai Ombong.

Masalah ini boleh berlaku jika ada kelemahan pada otot pelvik yang menampung kedudukan rahim atau jika ada tekanan tinggi dalam abdomen yang boleh menyebabkan Rahim jatuh atau berada di luar lubang rahim.

Kebanyankkan wanita mengalami masalah Rahim Jatuh ni..tapi kadang-kadang ada yang take it easy seolah-olah ia bukannya satu masalah yang perlu dirisaukan..aahhhaaa!! jangan begitu ye jelitawan sekalian.. Masalah Prolapse Uterus ni ada 3 tahap..yang mana ;

Tahap 1 - Apabila rahim turun dari kedudukan asal tetapi masih berada di dalam lubang faraj.
Tahap 2 - Apabila sehabagian rahim keluar dari lubang faraj ; dan
Tahap 3 - Apabila seluruh rahim berada di luar faraj.

Dalam kes Rahim jatuh Tahap 3 sering kali akan berlaku pintu rahim bergesel pada seluar dalam menyebabkan luka. Luka ini boleh dijangkiti kuman dan menyebabkan keputihan atau pengeluaran lendir yang banyak.

Tanpa rawatan yang betul, ketumbuhan boleh berlaku akibat pergeselan berpanjangan dan meningkatkan risiko mengidap Kaser Serviks ( Barah Pangkal Rahim )

Pergghhhhhh.Ngeri dengarnya ok!! Rahim ni merupakan Mahkota kita wahai Jelitawan sekalian yang WAJIB dijaga!! Masalah ini juga boleh menimbulkan masalah dalam rumah tangga sebab ianya sedikit sebanyak akan mengaggu gugat dalam 'hubungan suami isteri'..

So apa tunggu lagi??? dapatkan rawatan alternatif anda dengan Herba Maharani..Jangan tunggu sehingga semuanya sudah terlambat!!
Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati..

Pm/ Sms/ Wassap untuk maklumat dan pertanyaan lanjut.
0174796944/ zahidah
Facebook : Zahidahnur

"Sesal dulu pendapatan, Sesal Kemudian Tiadalah Gunanya Lagi"1 comment:

  1. Jom Join! 28 hadiah menarik! Top refferal akan mndapat Rantai Moustache dan HADIAH PILIHAN SENDIRI! Let's Join! :D http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/07/segmen-simple-giler-by-anis.html

    ReplyDelete

Tenkiu