Friday, January 13

EO PUN ADA YANG BAGI TAMBAH SUSU?

Assalammualaikum w.b.t
Semoga sharing di petang Jumaat ini memberi manfaat kepada yang membaca..aminn.

Okay..ada seorang customer kakak Tanya soalan  ni kt group.. kakak suka soalan ni. Rasanya ramai je mommies yang concern bab ni kan..Yelah milk booster kan..

Kalau Young Living Essential Oils yang speciality untuk milk production adalah EO Fennel..


 
 
But mine is.....Geranium..aaaummm
 


Sebenarnya kakak ni bukanlah ambil pusing sangat pasal milk booster ni..Sebab anak-anak kakak paling awal 6m dah campur susu FM.. tapi still BF lagi lah..bukan sebab kakak tak cukup susu ye..tapi adalah kekangan lain yang tak boleh nak story mory.. So, Milk booster ni bukanlah agenda utama kakak..
 
Kakak guna Geranium ni atas tujuan lain sebenarnya..rasa mommies kt luar sana familiar kan dengan ayat " libas belakang / boleh ikat tepi" "mencecah pusat" hahahahah. U knows better kot..almaklumlah dah beranak tiga kan.. Walaupun encik husbeng kakak tak pernah komplen ke ape tapi yelah orang lelaki kan..
 
Tapi.. Alhamdulillah.. lain yang kakak harapkan, lain yang kakak dapat..Tapi bestlah kan. sebab manfaat yang kakak dapat dalam 1 EO ni banyak..pelbagai fungsi kan..1001 kegunaan giler best..kakak apply Geranium je buat lazy8..tak memasal cikB rasa penuh.. engorged terus rasa macam masa lepas bersalin marin..
 
Walaupun anak kakak yang kecik tu (1y1m) BF waktu malam je kalau weekdays..tapi tetap fefeeling baju basah lagi..rasa melimpah-limpah..hahah..melampau sangat kan..
 
Korang rasa best ke best?
Lain yang kakak nak, lain yang kakak dapat result..but surelah best sangat..
 
 
 
Banyak lagi fungsi Geranium ni..antaranya bagus juga untuk masalah buasir..sapu je kt tempat buasir ni insyaAllah kecut.. Untuk baby yang ada Jaundice.. Untuk Stretch mark dan lain- lain tau..
 


So, kakak memang sarankan sangat kaum hawa, mommies kat luar tu must have EO Geranium nih..Selain manfaat dan fungsi yang kakak share kat atas ni..Antara fungsi lagi yang best adalah improved your mood.. esp, macam mommies yang bekerjaya..penat dengan kerja kt ofis. lepas tu balik rumah urus anak-anak..mood kelaut sungguh kan.. partner in crime mommies pun takut nak cuit-cuit hahaha..dah penat selalu terus rasa nak zzzzzzz je..kesian si partner mommies terkapai dalam kelemasan..hahah..so, geranium bagus sgt nak kasi uplifted mood yg satu tu..*wink wink.

Mommies pakai Geranium
Kasi parenter pakai Idaho Blue Spruce..
bergabung meletop pommm!!

Dan...disebabkan aromanya yg sangat Wangi, lembut je baunya secara tak langsung membantu juga melembutkan hati si pemakai..

Sounds too good to be true kan?haha
Kasi terai satu kali meh..
Pastu bagitau kakak apa rasa..

Nak try?
meh bisik kat kakak
017.4796944
YLID 7049523

 

No comments:

Post a Comment

Tenkiu