Monday, December 5

BACK TO BASIC. NATURAL REMEDIES WITH YOUNG LIVING

Subhanallah..setahun lebih tak update blog. bersarang gitu jer.
 
Tak mengapa, yang lepas biarlah lepas.. sekarang kita mulakan entry baru.. Now on nak start sharing something yang aku nak Korang semua tahu tentang kebaikannya.
 
Bak kata Prof. Muhaya, Seorang muslim yang baik, berkongsi tentang kebaikan. So, ni medan untuk aku keep on sharing.
 
Young Living!!
Rasanya nama young living ni dah semakin meniti dibibir rakyat Malaysia ai think.. aicehhh. ke masih ada yang tak tahu lagi? Essential oil? pernah dengar?
 
Sekarang dah trend kot changes towards wellness orang putih kata. Orang cekelat kata marilah kita bertukar ke arah yang lebih sihat selamat dan berkesan. Tapi bukan trend sebenarnya.. Orang kita dah mula sedar bahawa betapa bagusnya rawatan secara natural dan betapa bahayanya ubat sintetik kepada tubuh badan untuk jangka masa panjang..
 
ai starting jatuh cinta dengan Young Living sebab anak-anak..Anak kerap jatuh sakit. bila sorang sakit, dia sapu habis tiga orang sekali down.. Kelamaan ibu pun sekali down.. But sebelum kenal dengan Young Living pun ai memang suka rawatan secara natural. sebelum ni bergelumang dengan bawang putih la. Sekarang dah bergelumang dengan minyak.. tapi ai suka sebab Wangi..
 
Kenapa Young Living?
Yup sebenarnya banyak brand Essential Oil yang ada di Malaysia. Ai tak nak sebut satu-satu u guys boleh google cari.. tapi ai pilih young living sebab ai yakin dan ai percaya ketulenan YLEO 100% therapeutic grade. Essential yang 100% diekstrak daripada pati tumbuhan tanpa campuran bahan lain.
 
Dan ai mula jatuh cinta dengan YL..Hikss.
 
Mula ai pun skeptikal.. Apa gila mahal minyak. berkesan ke?? Kenapa mahal sangat. bla.. bla.. bla.. But once try, ai macam.. ai see patutlah mahal.. sebab dia sangat pure dan sangat berkesan. Dan u guys boleh fikir lah kalau nak dapatkan minyak yang baik mestilah melalui pelbagai proses yang sukar kan. but, hasilnya sangat bagus.
 
Ai started dengan Gentle Baby tak silap.. itu pun sebab anak ai yang no3 kuat tantrum. meragam tak tahu hala sebabnya.. GB best bau ala-ala rose. ai suka. Then ai try Thieves. untuk upkan immune system badan anak-anak ai. Yelah, sorang sakit semua berjangkit. so, bila badan dah kebal insyaAllah tak mudah penyakit nak hinggap..
 
Apa yang ai perasan sejak pakai thieves ni, yup seriously kesihatan anak-anak ai makin baik. tak mudah dapat selsema atau batuk. Even kalau dorang demam pun cepat baik. dan ai rasa, wahhh this is good. very good.. why not kita try something yang baik dan bagus untuk kesihatan anak-anak kan. bagi ai itu lebih penting..
 
Then lepas tu mulalah ai counting every minyak yang ada.. Panjang sungguh wishlist ai.. hahaha.. Sebab bagi ai eo is the best.. sangat-sangat best..
 
Bermula sebagai pengguna Essential Oil Young Living, now ai dah upgrade jadi YL Independent Distributor.. U guys boleh dapatkan khidmat consultation daripada ai jugak.. eh, ofkos nak beli minyak pun boleh..
 
Zahidahnur,
YLID 4079523
 


 

1 comment:

Tenkiu