Tuesday, February 5

Cara-cara Untuk Mengandung

Assalammualaikum semua!!
Harini saya nak ajar cara-cara untuk mengandung ok laling-laling sekalian..hahaha.
Aku pun tak tau cara nak mengandung macam mana kan??..hikss..

Sebenarnya aku nak cerita pasal waktu subur wanita..yela, kalau korang memang nak plan mengandung, kenalah tahu waktu subur waktu terbaik untuk mengawan gituuu..hehe. kalau plan tak nak mengandung pun, kena tahu jugak waktu suburnya..supaya bolehla korang suami isteri berpuasa..

sekarang kan zaman dan moden canggih sangat..korang dah tak payah nak kira pakai jari segala nk kira kitaran haid la, waktu subur bagai..

MyDays App

Sekarang henpon semua dah canggih-canggih..isteri-isteri sekalian, silalah donwload app ini..senang sangat!
Warna merah yang dot-dot tu adalah tarikh expectod period..
( Eh..macam dah lewat sehari je..miahahahahaha =p )
Yang hijau cecair tu adalah waktu subur kita High Fertility orang putih kata.
Jadi kalau tak nak mengandung, sila berpuasa waktu ini..Namun, adapun jika mahu mengandung, silalah pulun sangat masa ini..hukkks!
Yang hijau pekat sikit tu adalah hari telur-telur yang telah matang dilepaskan..orang putih kata Ovulation.
Nak tahu lebih lanjut mengenai Ovulasi, sila tanya encik goole..terima kasih!

So, dengan adanya app canggih ni senanglah kita nak plan .ape pun semuanya adalah ketentuanNya..kita berusaha sahaja selagi mampu plus doa plus tawakkal..jangan cepat putus asa ye isteri-isteri dan suami-suami sekalian..InsyaAllah rezeki itu ada..cuma cepat dengan lambat saja.

Lagi satu, kalau korang nak tahu app ni juga dia akan tunjukkan tarikh expected period untuk bulan-bulan yang akan datang. Jadi senang jugakla nak bersiap sedia.hehehe. App ni kira ikut kitaran haid kita. Normally kitaran haid adalah 28 hari..lain orang adalah lain kitaran haid memasing ye..macam aku adalah 31 hari..

Korang boleh kira kat sini
-Sila klik gambar-

Lepasni bolehla kira sendiri ye..senang saja..dah tahu kitaran haid berapa hari senanglah nak buat perancangan seterusnya..ok isteri-isteri sekalian??

* psssssttt - aku ni dah terlebih sehari suda..tersalah plan gamaknya..hehuuuuuuu!!nuggu ler 2,3 hari lagi ye..auucccccchhhhhhhhhh!

UPDATE : Ikhtiar Untuk Mengandung

2 comments:

  1. mekasih ye atas info nak cepat hamil. Kadang tu period tak menentu susah juga nk dapatkan masa yang tetap..

    ReplyDelete
  2. Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Petua Cepat Hamil

    ReplyDelete

Tenkiu